La meva llista de blogs

divendres, 29 de març del 2024

Inventaris "post- mortem" 1874. (II). Notari Francesc Xavier Fenollosa Peris

Buidat dels inventaris "post mortem" del notari Francesc Xavier Fenollosa Peris que va treballar a Vilafranca entre 1867 i 1882, del fons notarial a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès.

Notari Fenollosa 1874. Protocol n. 71. Foli 275r a 276v. 10 de maig de 1874.

Modest Lleó Ubach, advocat, propietari, veí de Barcelona, hereu del seu pare Josep Lleó Posas que va fer inventari el 25 d'octubre de 1868 davant notari Fenollosa on consta una peça de terra a Sant Martí Sarroca i vilobí, a la Rovira Roja que afronta amb la hisenda de Brugueres, amb una part a cada municipi, ara fa inventari d'una peça de terra a la Rovira Roja i Corral Nou.

* * * * *

Notari Fenollosa 1874. Protocol n. 86. Foli 315r a 317v. 5 de juliol de 1874.

Josep Soler Sans, casat, pagès de Sant Martí Sarroca, hereu del seu pare, Josep Soler que va morir el 5 de juny de 1842, casat amb Maria Cerdà. Inventari d'una casa amb pati, baixos i un pis, a Sant Martí Sarroca, la Rovira Roja. Més una peça de terra a Sant Martí Sarroca, a la Rovira Roja, a la partida de los Cortals.

* * * * *

Notari Fenollosa 1874. Protocol n. 92. Foli 329r a 333v. 10 de juliol de 1874.

Catalina Mitjans Milà, vídua de Josep Marrugat Amat, veïna de la Granada. Inventari dels bens mobles, en concret 12 botes de 7 càrreg., mobles, roba, un mul, un gall, quatre gallines en una peça de terra a la Granada, partida del Cireret, dita Camp de la Casa amb la casa dita Cal Marrugat, amb baixos, un pis, celler, cobert, oficines de llaurar, afronta en part amb terres de Llorenç de Cabanyes. Més una peça de terra a la Granada, a la partida del Pou Major, afronta amb altres amb línia divisòria amb el terme de Santa Fe. Més una peça de terra a la Granada a la partida de la Rovira. Més una peça de terra a la Granada a la partida de Sant Cugat que afronta en part amb el camí que va de la Granada a Sant Cugat Sesgarrigues. Més una peça de terra a la Granada, a la partida de les Pinatellades que afronta en part amb terres de Llorenç de Cabanyes. Més una peça de terra a la Granadaa la partida del Clot. Més una peça de terraa la Granada a la partida de les Alimetes que afronta en part amb el camí dit de la Carrerada dfe Sant Cugat. Més una peça de terra a la Granada a la partida del Clot amb una part de terra expropiada per la companyia de ferrocarril TMB. Més una peça de terra a la Granada a la partida dels Prats. Més una peça de terra al terme de Santa Fe a la partida dels Botnis que afronta en part amb la divisòria del terme de la Granada. Més una peça de terra al terme d'Avinyonet, partida dels Corteis que afronta en part amb el camí de la Granada a Sant Sebastià dels Gorgs. Més dos censos al seu favor.

* * * * *

Notari Fenollosa 1874. Protocol n. 98. Foli 345r a 348r. 20 de juliol de18974.

Cristina Capella Sabadell, vídua de Jaume Mir Molins que va morir el 22 de juny de 1874, el seu fill Marc Mir Capella, casat amb Antònia Ràfols Fontanals. Inventari de la casa de la família amb galliner, palllissa i quadra. (Es continuarà inventari).

* * * * *

Notari Fenollosa. 1874. Protocol n. 100. Foli 349r a 352r. 23 de juliol de 1874.

Raimon Morgades del Grau i de Montagut, solter, hisendat de 60 anys, de Vilafranca, hereu de la seva mare Maria de la Concepció Montagut que va morir el 5 de febrer de 1874 i era casada amb el metge Joan Morgades del Grau i Nin. Inventari de la meitat d'una peça de terra a Sant Pere de Ribes partida de les Roquetes o Bassetes, que afronta en part amb el camí de Sitges. Més un crèdit al seu favor.

* * * * *

Notari Fenollosa 1874. Protocol n. 101. Foli 353r a 354r 23 de juliol de 1874.

Eulàlia Casanellas Freixedas, vídua de Pere Casals que morí el 28 de juny de 1874. Inventari d'una casa a Castellet amb mobles, roba, eines de pagès, eines de cuina i 2 botes de 7 càrreg. (es continuarà inventari).

* * * * *

Notari Fenollosa 1874. Protocol n. 105. Foli 363r a 366r. 4 d'agost de 1874.

Eulàlia Casanellas Freixedas, vídua de Pere Casals, veïna de Castellet, continuació de l'inventari del passat 23 de juliol. D'una casa a Castellet n. 64 amb baixos, un pis, amb pati o terra annexa, a Castellet, a les Masuques. Més una peça de terra a l'Arboç que abans pertanyia al terme de Castellet, a la partida de la Quadra de la Llacuneta.

* * * * *

Notari Fenollosa 1874. Protocol n. 126. Foli 407r a 410r. 12 de setembre de 1874.

Francesca Olivella Bruna, vídua de Josep Marimon Cassany que morí el 20 d'abril de 1874, de les Cabanyes, el seu fill Josep Marimon Olivella era casat amb Maria Gallego Baiges. Inventari d'una casa amb celler i estable, dues botes de 7 càrreg., cuina amb estris, pis principal amb tres cambres, la casa té baixos, un pisd i baluart davant, és a les Cabanyes as l'indret dit abans Camp de la Serra i ara carrer de la Creu, la casa és coneguda com a Casa Mora i després Casa de l'Hospital, afronta en part amb la carretera de la Llacuna a Sant Quintí de Mediona. Més tres censos al seu càrrec i dos al seu favor.

* * * * *

Notari Fenollosa, 1874. Protocol n. 134. Foli 431r a 437r. 6 d'octubre de 1874.

Albert Moliner Bertran, agrimensor, de Vilafranca, apopderat de Jaume Montserrat Almirall que era hereu de la seva mare Vicenta Almirall vidal que va morir el 8 de setembre de 1874. Inventari d'una casa amb baixos al n. 158 del Passeig de Gràcia de Barcelona on va morir Vicenta, amb diners en metàl·lic, joies, títols al portador, obligacions de ferrocarrils, acions, accions de TMB ferrocarril, mobles. (Se seguirà inventari).

* * * * *

Notari Fenollosa 1874. protocol n. 135. Foli 439r a 446v. 10 d'octubre de 1874.

Josefa Bou Parellada, vídua de Jaume Pinyol que morí l'11 de setembre de 1874 i el seu fill Jacint Piñol Bou, veïns d'Avinyonet. Inventari d'una casa amb mobles, eines de pagès, dues botes de 6'5 càrregues a Avinyonet, la casa al n. 5 és Cal Cinto de deus naus amb baixos i un pis, amb estable i davant de la casa el celler i a sobre el graner, amb terra al voltant, a Sant Sebastià dels Gorgs. Més una peça de terra dita les Lluentones, a Sant Sebastià dels Gorgs, terme d'Avinyonet, afronta amb el camí que va a Sant Pau i la riera de Sant Pau [d'Ordal]. Més una peça de terra dita l'Hort a Sant Sebastià dels Gorgs que afronta amb la riera de Sant Pau. Més una peça de terra dita la Manuela, a Sant Sebastià dels Gorgs. Més una peça de terra dita la Casteleta, també a Sant Sebastià dels G. Més una peça de terra a Lavern dita el Maset de l'Arengada. Més una peça de terra a la Granada a la pàrtida de Saguals. Més una altra peça de terra a la Granada a la partida de Saguals que afronta amb el límit del terme de Sant Cugat Sesgarrigues. Més una peça de terra a Sant Cugat Sesgarrigues a la partida dls Pons que afronta en part amb el camí de Sant Cugat a les Roques. Més una peça de terra a Vilafranca, a la partida de Saguals.

* * * * *

Notari Fenollosa 1874. Protocol n. 143. Foli 473r a 486r. 27 d'octubre de 1874.

Albert Moliner Bertran continua l'inventari n. 134 de la difunta Vicenta Almirall Vidal, en nom del seu fill Jaume Montserrat Almirall, inventari iniciat el 6 d'octubre de 1874. Una casa al C/ de Sant Bernat de Vilafranca amb cambra amb imatges religioses, saló amb mobles i una imatge retrat a l'oli de Vicenta Almirall, altra cambra amb mobles, cambra que surt al terrat amb mobles, sala rebedor amb rellotge de paret i quadres antics, cambra de darrere, recambra amb roba, menjador, cuina amb estris, rebost, a la tenda una tartana i a les golfes mobles vells. Més una casa al carrer de Sant Bernat amb magatzem, cantonada al carrer dels Corders, baixos amb tres portes, cup, celler, primer i segon pis, jardí al darrere, magatzem amb dues portes amb baixos i entresol, que afronta amb el carrer dels Corders. Més una peça de terra a Vilafranca a la partida de Viver, que afronta amb el camí carreter que va de Vilafranca a la Riba. Més una peça de terra també a Vilafranca a la partida de Viver. Més sis censos i crèdits al seu favor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada