La meva llista de blogs

divendres, 21 d’abril del 2023

La mitjana penedesenca

Després de trobar-nos amb el dilema d'haver d'explicar el règim de consum de productes amb contingut alcohòlic cada vegada que el metge ens ho pregunta, a proposta del bon amic Josep Maria Rovira Torner, hem decidit, de manera unànime i amb general assentiment de tots els presents, que era d'imprescindible necessitat l'establiment d'un paràmetre coherent per a tota la Vegueria Penedès i la geografia de la Denominació d'Origen Penedès.

Aquest paràmetre és el resultat de l'estudi dels costums tradicionals de la nostra terra durant dècades i possiblement segles, i ha de ser conegut arreu com LA MITJANA PENEDESENCA.

Igualment cal fer constar, a tots els efectes, especialment en l'àmbit mèdic i sanitari, que la seva aplicació, amb el corresponent acompanyament gastronòmic, en consonància coherent i proporcional de la ingesta alimentària amb la beguda corresponent, no sols en cap cas pot ser sanitàriament desaconsellable -llevat règims estrictes prescrits per a situacions de malaltia- sinó que, a més, alegra la vida i el cor dels homes.

LA MITJANA PENEDESENCA diària es compon de:

.-Una cerveseta artesana elaborada al Penedès.

.-Un vermut negre penedesenc.

.-Un parell de gots de vi o cava durant els àpats. (De manera estrictíssima només s'acceptarà que el vi, escumós o cava hagi estat elaborat al Penedès).

.-Amb el cafè un xarrup de marc de cava, també s'admet el xarrup d'Aromes del Montserrat o marc d'herbes penedesenques.

Les altres ingestes alcohòliques són possibles però en cap cas poden rebre la denominació de MITJANA PENEDESENCA.

Per tal de facilitar el seu coneixement és previst informar del tema a totes les autoritats mèdiques, institucions sanitàries, consells reguladors de denominacions d'origen, acadèmies bàquiques, així com a les agrupacions gastronòmiques i gremis de restauradors.

I així es fa públic a tots els efectes.

Vilafranca del Penedès, a 21  d'abril de l'any 2023.

                                       Comitè promotor de la Mitjana Penedesenca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada