La meva llista de blogs

divendres, 20 de gener del 2023

Epistolari de la família Freixas (VIII)

 Cartes de Perpiñá

Diverses cartes al Fons Freixas (ACAP), a Lluís Freixas ((1796- 1887) de Francisco Perpiñá que sembla que havia preesentat candidatura a algunes eleccions, potser descendent de la família del noble austricista Francisco de Perpiñá Sala i Sasala (1675-1730).

/ Carta de Francisco Perpiñá des d’Agramunt, el 6 de desembre de 1843, diu que el van incloure en una candidatura tot i que «...consultado por uno de ellos sobre si admitiría le concerté terminantemente que no... para que sepan y hagan saber que estoy fastidiado de farsas y cansado de dir donde no se puede hacer nada bueno y así que es inútil que se me vote. Tengo como el Sr. López un libro de desengaños que es más abultado que el suyo.» Sobrer la situació de crisi política.

/ De Perpiñá des de Tarragona a Ll. Freixas del 12 d'agost de 1833. Condol per al mort de "Luisita", filla de Freixas, una pubilla promesa amb un tal Pepe. [Una de les poques constàncies d'aquesta noia que no tenim estudiada].

* * * * *

Cartes dels Ferrer

Diverses cartes al Fons Freixas (ACAP), adreçades a Lluís Freixas ((1796- 1887) de Francesc i Josep Ferrer, aquest darrer prevere, tota vegada que és un cognom molt habitual potser no eren ni de la mateixa família,

/ De Josep Ferrer des d'Agen (França) a Ll. Freixas, de Vilafranca, del juny de 1836. Li diu amic i li dona el condol per la mort d'una "parienta" a Can Freixas. Explica com és França, com és Tolosa i Burdeus, diu que està a França per motius particulars i per recobrar la salut. Diu que França està molt arreglada i desenvolupada, ell està a Perpinyà i Agen.

/ De Josep Ferrer des de Barcelona, del carrer d'en Xuclà, a Ll. Freixas del 18 d'agost de 1838. Diu que el bisbe li demana que torni a exercir de degà, li demana la seva opinió i la del seu cunyat Jorge.

/ A Lluís Freixas de Francisco Ferrer des de Barcelona el 23 de desembre de 1844, agraeix que per Nadal li ha enviat «nueve pavos, tres pavas y las tortas», diu que ho distribuirà tal i com correspon. [Suposem que vol dir torrons]

/ Carta des de Vilafranca del 28 de gener de 1845 de Josep Ferrer, diu que acompanya un ofici que no hi és adjunt.

* * * * *

Cartes de Sarriera Casasas

Diverses cartes al Fons Freixas (ACAP), adreçades a Lluís Freixas ((1796- 1887) d'Antoni de Sarriera i Casasas, pel que sembla advocat o dedicat a tràmits legals. Possiblement emparentat amb els Sarriera de Vilafranca que, com és sabut van emparentar amb els Magarola i per una altra banda amb la família nobiliària dels Desvalls.

/ D'Antoni Sarriera i Casasas a Ll. Freixas del 4 d'agost de 1829, sobre el plet.

/ A Ll. Freixas d'Antoni Sarriera i Casasas, del 13 de maig de 1830, encara continua el plet.

/ A Ll. Freixas de Sarriera Casasas del 18 d'octubre de 1830. Gestions sobre el plet.

/ A Ll. Freixas de Sarriera i Casasas del 3 d'octubre de 1833. Hi ha sentència a favor de Freixas, diu que es publicarà si la mort del rei no ho impedeix. [Es refereix al traspàs de Ferran VII el 29 de setembre de 1833].

/ Carta de Ll. Freixas a Antoni Sarriera, des de Vilafranca, del 15 de juny de 1834 sobre gestions judicials.

/ A Ll. Freixas de Sarriera de Barcelona del 8 de juliol de 1834, plets.

/ A Ll. Freixas de Sarriera de Barcelona del 27 de desembre de 1834, del plet contra Soler i Garrich, i la causa contra Codina que continua.

/ De Sarriera a Ll. Freixas del 17 de març de 1835, sobre plets.

/ De Sarriera a Ll. Freixas del 21 d'abril de 1835, sobre plets.

/ De Sarriera a Ll. Freixas del 26 de maig de 1835, sobre plets.

/ A Lluís Freixas de Barcelona del 13 de juny de 1835, d’Antoni Sarriera i Casasas sobre gestions de capitulacions matrimonials i l’àpoca de la dot d’Eulàlia i altres gestions.

/ Carta a Ll. Freixas d’Antoni Sarriera de Barcelona, del 27 d’agost de 1836, sobre gestions judicials.

/ Carta d’Antoni Sarriera i Casasas de Barcelona de 15 de novembre de 1836 a Lluís Freixas, indica haver rebut diners per una causa judicial ja enllestida. «Felicito a usted por hallarse libre de pleitos, que siempre llevan consigo disgustos y gastos».

/ Carta a Ll. Freixas d’Antoni Sarriera i Casasas de Barcelona del 15 de febrer de 1837, sobre gestions judicials.

/ Carta a Ll. Freixas d’Antoni Sarriera de Barcelona, del 7 de març de 1837, sobre gestions judicials.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada