La meva llista de blogs

divendres, 8 de desembre del 2023

Inventaris de Vilafranca del Penedès I (Notari Ignasi de Traver i de Ros. Vilafranca 1845- 1854).

 Buidat dels inventaris "post mortem" del notari Ignasi de Traver i de Ros que va treballar a Vilafranca entre 1845 i 1881, del fons notarial a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès.

Notari Traver 1850. 21 de setembre de 1850. Foli 95r a 96v.

Josep Guilamany Serradell, natural i veïna de Vilafranca, hereva dels bens del seu pare, Jaume Serradell, a la casa on morí aquest, al carrer de la Font: entrada, cuina, cambra del davant, cambra de l’allotjament, sala, cambra del darrere on dormen els conjugues Galimany, celler, botiga dels grans; la casa afronta amb el carrer de la Font i per una altra banda “amb el carreró de les Monges al qual fa cantonada”. Diverses peces de terra.

* * * * *

Notari Traver 1851. 20 de juliol de 1851. Folis 86r a 87v.

Teresa (Rodó) Bertran, natural i veïna de Vilafranca, vídua de Fèlix Rodó, sabater, casa al carrer dels Ferrers: cambra de davant, cambra de detràs, cambra del segon pis on dorm el fill, cambra d’abans d’entrar a aquest, sobre l’escala, cambra de les golfes, golfes, menjador, cuina, cambra que porta a la cuina, celler, celler petit i botiga de sabateria que dóna al carrer. No llibres, dos quadres, un de la Immaculada.

* * * * *

Notari Traver 1852. 30 de noviembre de 1852. Folis212v a 215r.

Bonaventura Lleó, natural i veïna de Vilafranca, vídua de Jaume Domingo Mullol i el seu sogre Jaume Mullol Ferrer, mare de Victoriano Mullol Lleó. A la casa on morí Jaume Domingo Mullol, al carrer de la Fruita: cambra de l’allotjament, cambra que serveix de despatx amb els protocols dels notaris de Vilafranca: Antoni Mas: 30 manuals i altres documents; Josep Capellades: 15 manuals i altres. Josep Salvany: 10 manuals; Pere Colldesana: 16 manuals; Joan Colldesana: 8 manuals; Josep Mas: 12 manuals; Pere Mas: 39 manuals; Bartomeu Llopis: 24 manuals; Jaume Mullol Bonet: 31 manuals; Jaume Mullol Ferrer: 40 manuals; Jaume Domingo Mullol Torrents: 8 manuals. El cambra on va morir el difunt, el cambra últim, cuina, pastador. cambra cap a l’escala, golfes, celler, rebost, la casa del carrer de la Fruita i un mas a Sant Miquel d’Olèrdola.

* * * * *

Notari Traver. 1852. 10 de maig de 1852. Foli 104v a 107v

Francesc Xavier Gracia Rabella, propietari, natural i veí de Vilafranca, fill de Josepa Rabella Pujol, filla de Josep Rabella i Cayetana Pujol. Casa al carrer de la Parellada: saleta, sala gran, entrada, cambra on morí, entrada, despatx només amb escrivania de plata i armari de noguer, celler amb 30 botes, cotxera amb dos carros i una carretela, cuina, cambra on dorm Cayetana. Bens immobles a Vilafranca: 6 peces de terra. (Continua…)

11 de maig de 1852, Folis 106v i 107r. Dos peces de terra a Vilafranca (Continua…)

12 de maig de 1852, més peces de terra. (Continua…)

13 de maig de 1852. Folis 109v a 110v. Quatre peces de terra. Casa al carrer de Santa Clara que és habitació de qui cuida l’hort amb una pellissa al costat. 15 censos i 3 censals, Al terme de Llorenç del Penedès, 11 peces de terra, una casa al carrer del Mig amb corral i pellissa. 13 censos a Llorenç.

* * * * *

Notari Traver 1853. Folis 107v a 108v

Josepa Jornet, vídua de Josep Olivella Olivella, sabater, natural i veí de Vilafranca. Inventari d’una casa a la Rambla (de Sant Francesc?) amb entrada amb un taulell per a fer sabates, cuina, cambra del davant, sala, cambra del detrás, lo requartet, golfes “lo cambra dit dels soldats”, celler amb 4 botes de 7 càrregues. Bens immobles: peça de terra a Sant Miquel d’Erdol, al Sant Sepulcre.

* * * * *

Notari Traver. 1854. Protocol 34. Folis 52r a 55r. 4 de febrero de 1854.

Narcís Mauri Escofet, Forner, fill de Vilafranca i resident en ella, pel seu pare, Jaume Mauri, ferrer i incapacitat mental. Fa inventari d’una casa al Raval de Sant Francesc, botiga de ferrería, segueix a l’entrada "lo puesto dit la fassina", celler amb dues botes de 7 càrregues, pastador, menjador, lo aposento dir la Botiga, cuina, rebost, cambra del darrera amb “un llitet de monja” de tres pots amb bancs, cambra del davant, cambra del davant de la finestra, cambra del costat anomenat de Jaume Mauri, un escriptori sense cap llibre, terrat i bens immobles.

* * * * *

Notari Traver 1854. Protocol n. 80. Folis 123v a 126v. 4 d’abril de 1854.

Anton Pausas, pagès i Josep Mascaró Parrot, sabater, tutors d’Antoni Rius, fill de Josep Rius Raventós, del Molí d’en Morató a Vilafranca, fan inventari: a la casa Molí d’en Morató, al terme de Vilafranca: cuina, entrada, cambra on morí el testador, pastador, estable, pellissa, sala del primer pis, el cambra que segueix dit del Fuster, cambra que segueix dit cambra fosc, cambra de darrere o de la padrina, una Caixa de fusta molt petita i a dintre d’ella vàries escritures, celler, molí i bens immobles.

* * * * *

Notari Traver 1854. Protol 105- Folis 161r a 163v. 25 d’abril de 1854.

Pau Seguí Güell, fill de Vilafranca, prevere de Santa Maria. Una casa al carrer Graupera que té llogada, amb cambra de detràs o d’alcova amb imatges de Sants i quadros religiosos, a la cambra que dóna al carrer El Diccionario Geográfico Universal en 10 toms, enquadernat, 2 jocs de breviaris, la obra moral composta de 2 toms en pergamí, alguns llibrets de devoció i estris de despatx: tinters i cadires, la sala, cambra del segon pis que dóna al carrer, cambra de darrera dit cambra d’allotjament, nejador, cuina amb una cafetera de llauna, celler amb dues botes, ornaments de sacerdot, 40 duros i crèdits de préstecs que ha de cobrar.

* * * * *

Notari Traver 1854. Protocol n. 107. Folis 165r a 167v 28 d’abril de 1854.

Jaume Mauri Rovira, ferrer de Vilafranca, fa inventari de la casa al Raval de Sant Francesc: botiga de ferreria, en lo puesto dit la que segueix a l’entrada, celler amb 3 botes de 7 càrregues, un pastador amb pastera vella, menjadoret, aposento dit la botiga, cuina amb xocolatera d’aram, rebost, cambra del darrera amb un “llitet de monja de tres pots amb bancs”, cambra de davant o de la finestra, cambra contigu al de la finestra, terrat amb gallines. Aquesta casa al Raval de Sant Francesc fa cantonada amb el carrer de la Cort amb dues portalades que donen al Raval i una al carrer de la Cort. Diverses peces de terra.

* * * * *

Notari Traver. 1854. Protocol 186. Foli 297r a 300r. 7 de setembre de 1854.

Joaquima Garí, vídua de Baltasar Capdevila, manescal, ella fill de Vilanova i veïna de Vilafranca, usufructuària dels bens del seu home, ja traspassat. Inventari d’una casa al Raval de Sant Francesc de Vilafranca amb entrada, celler amb dues botes d’una càrrega, estable amb una mula vella, menjador, cuina amb una xocolatera d’aram i una cafetera de llauna. Primer pis, al cambra d’atràs una llibreria de fusta i alguns llibres de la facultat de ¿?? [il·legible], cambra dit del passadís, sala, cambra del davant, al tercer pis cambra del davant i cambra d’allotjament. Bens immobles.

* * * * *

Notari Traver. 1854. Protocol n. 192. Folis 310r a 315v. 16 de setembre de 1854.

Josep Llopart Boet, fill i veí de Vilafranca, per la mort del seu pare, Francesc Llopart Pujador, amb la seva mare Manuel Bonet fan inventari de la casa on morí Francesc Llopart, a la plaça de l’Oli de Vilafranca, contigua a la de Mariano Llorens Alabau, causídric de Vilafranca, dit cal Bonpere: cuina, rebostet, menjador, cambra del darrere, eixida, requartet, cambra del davant, cambra principal, escala amb un rellotge de paret; segon pis amb cambra del davant, rebost, golfes, estable, celler amb una bota d’una càrrega, entrada amb una bota de dues càrregues.

Una casa a Gelida que és la casa heretat de Cal Llopart de Mas Badell amb menjador, cuina, pastador, celler gran, celleret, primer pis amb cambra del darrere pintat, cambra del davant, botiga de grans, cuineta reservada a l’amo de la casa, terradet, premsa i terres.

* * * * *

Notari Traver. 1854. Protocol 202. Folis 334r a 335v. 7 d’octubre de 1854.

Joan Blanch Jover, courer, natural i veí de Vilafranca, usufructuari de Caterina Guasch. Inventari de la casa que aquesta tenia al carrer de Puigmoltó i finques al terme de Vilafranca i Sant Miquel d’Oèrdola.

* * * * * 

Notari Traver 1854. Protocol 210. Foli 347r a 348r. Octubre de 1854.

Bonaventura Güell, muller d’Isidre Traver, mestre de cases, filla de la vila i veïna de Barcelona, “per preservar-me de l’epidèmia de còlera morbo que invadí la citada ciutat” de Barcelona, es reuní amb la seva mare Isabel Guasch, vídua d’Armengol Güell, veïna de Vilafranca, amb casa al carrer de la Font, i fa inventari d’aquesta casa: celler amb 1 bota d’una càrrega i dues de 7 càrregues, segon pis amb cambra del davant i una altra cambra al davant.

* * * * *


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada