La meva llista de blogs

divendres, 28 de juliol del 2023

Inventaris de Bellver, terme de Vilobí, que altres vegades hem trobat al terme de Font- rubí (notari Ignasi de Traver i de Ros. Vilafranca 1845- 1881).

 Buidat dels inventaris "post mortem" del notari Ignasi de Traver i de Ros que va treballar a Vilafranca entre 1845 i 1881, del fons notarial a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès.

Notari Traver 1854. Protocol 82. Foli 127r a 129r. 5 d’abril de 1854.

Cugat Boada Ràfols i Jaume Boada Carbó, pare i fill, nascuta a Sant Cugat Sesgarrigues, pagesos i veïns d’Avinyonet, el pare víduu es casarà amb Maria Arnan, vídua de Pau Tort, i el fill amb la filla, Teresa Tort. Fan inventari per capítols matrimonials. A la casa de Teresa Tort, a Bellver, Vallformosa de Vilobí del Penedès: un celler amb 89 botesde 7 càrregues cada una, un estable amb un burro petitet i vell i 6 gallines, a la cuina una pastera, cambra de darrere dita cambra nova i cambra del mig, peces de terra, censos i drets.

* * * * *

Notari Traver, 1863. Foli 605r a 608v 23 de novembre de 1863.

Paula Just Marimon, filla de la Llacuna, veïna de les Cases Noves de Bellver, a Viloví, soltera, de 33 anys i Jaume Rovira i Nari, marmessors del doctor en medicina i cirurgia Bernat Ribas Gallisans, de Barcelona, fan inventari de la casa on va morir el metge a les Cases Noves de Bellver n. 51. Cuina, pou, estable amb una euga de 8 anys, una entrada amb 2 botes de 8 càrregues amb cèrcols de ferro. Al primer pis la cambra on va morir, la biblioteca, la cambra del gra, la cambra de la criada, golfes, el pati del darrere i la part de darrere el pati. La casa té baixos, primer pis i golfes, amb pati i un hort, la va fer aixecar el testador amb un cens que li van fer davant el notari Salvador Cases el 17 de gener de 1851, a més una peça de terra amb vinya a Bellver que li havien venut.

* * * * *

Notari Traver 1866. Protocol n. 215. Foli 595r a 596v. 20 de novembre de 1866.

Madrona Fontanals Romeu, casa a les Cases Noves de Bellver amb 3 botes de 7 càrregues i un domini útil.

* * * * *

Notari Traver 1873. Protocol n. 94. Foli 201r a 202v. 22 de juny de 1873.

Margarida Miret Puid, de 42 anys i el seu fill Joan Gili Miret, de 18 anys, fills i veïns del caseriu de Cases Noves de Bellver, terme de Vilobí, ella vídua de Joan Gili Via. Inventari de la casa n. 56 o caseriu a les Cases Noves de Bellver, amb entrada, menjador, estable, cuina, cambra del primer pis, cambra del costat, cambra de darrere o botiga, i peça de terra a Bellver a la partida de casa Miret de Baix.

* * * * *

Notari Traver 1873. Protocol n. 160. Foli 337r a 338v. 26 d’octubre de 1873.

Teresa Colomer Peret, de 50 anys i Josep Vallès Colomer, el seu fill, de Bellver. Inventari de la casa Cal Fillol, amb entrada, cuina, pastador, menjador, primer pis amb cambra del davant, cambra del darrere o de les àvies, sala, botiga de grans, altra cambra, celler amb 12 botes de 7 càrreg., estable, peça de terra a les Guixewres de Vilobí, altra peça de terra a la Carrerada de Vilobí, i altra peça a la partida de Suldonà, altra al Camp de l’Om, altra al Camp del Roig, altra al Torrent de Manyans, altra a les Planes, altra a les Quarterades, altra al Maset d’Olivella, altra a les Carreteres, totes a Vilobí.

* * * * *

Notari Traver 1874. Protocol n. 134. Foli 286r a 287v 24 de juny de 1874.

Maria Colomer Sardà, de 59 anys, filla de Bellver, vídua de Josep Pinyol Martí i el seu fill Josep Pinyol Colomer, casa dita Cal Vicari amb entrada, cuina, estable, celler amb 18 botes de 7 càrr. El primer pis amb dues cambres, sala, dues cambres darrere, celler, rebost. A més una finca i una peça de terra a les Timbes o l’Olivera Cremada, més una peça de terra a Vilafranca a Puigroig o Sagnols, altra peça de terra les Rases a Sant Cugat i una altra peça de terra a Avinyonet als Corteis i una altra a Dalt i altre a Cal Castellet o Castelleta, i una peça de terra a la Granada dels Corteis i diversos dominis.

* * * * *

Notari Traver 1875. Protocol n. 28. Foli 55r a 56v. 23 de febrer de 1875.

Josep Ferrando Freixas, pagès, casat, de 41 anys, fill i veí de les Cases Noves de Bellver, a Vilobí. Inventari de la casa Cal ferrando, amb entrada, cuina, estable, celler amb 4 botes de 7 c. Pis amb cambra, cambra de l’àvia, sala, cambra fosca, la casa té una peça de terra i la travessa el camí dels Sagraments. Altra peça de terra a Vilobí, la Rovireta, altra peça a La Creu Blanca, afronta amb el camí que va a la Llacuna.

* * * * *

Notari Traver 1875. protocol n. 35. Fol 69r a 70v. 28 de febrer de 1875.

Antoni Costa Marimon, fill i veí de Cases Noves de Bellver. Relació de bens: casa amb planta baixa, un pis i terra a les Cases Noves de Bellver, a Vilobí, i una altra a Bellver que llinda amb l’heretat de Cal Temporal, de Pere Olivella Jordana, dit Plassota.

* * * * *

Notari Traver 1876. Protocol n. 201. Foli 411r a 412v. 29 d'octubre de 1876.

Josep Ramon Bartrolí, pagès, casat, de Vilobí, fillde Miquel Romeu Miret que va morir el 15 de gener de 1861 i de Maria Bartrolí Sala, ara fa inventari de la casa dita La Saleta, de la Granada, amb entrada amb eines de pagès, estable, celler amb 8 botes de 7 càrregues, cuina, menjador amb un ascó i dues cadires, cambra del davant, cambra dels joves, cambra dels homes, cambra de darrere, graner, situat en una peça de terra que té casa d'un pis, baixos, a les Cases Noves de Bellver, a Santa Maria de Vallformosa, terme de Vilobí, afronta amb l'heretat de Cal Temporal, més diners que deu.

* * * * *

Notari Traver. 1879. Protocol n. 151. Foli 329r a 330v. 1 de novembre de 1879.

Pau Suriol Barceló, pagès, vidu de Magdalena Vallès Carbó que va morir el 3 de desembre de 1878, i el seu fill Jaume Suriol Vallès, veïns de Vilobí. Inventari de Cal Patxó, a les Cases Noves de Bellver, amb cuina, celler amb 5 botes de 7 càrregues, una cambra, cambra dita la botiga. Peça de terra a la partida de la Cova del Patxó que afronta amb l'heretat Cal Temporal, comprada a Llorenç de Cabanyes. Més peça de terra a Vilobí, partida del Corral Nou o Vinya de l'Añegas, afronta amb la casa Barceló de Brugueres. Més peça de terra al Camp de l'Hort que afronta amb el camí que va al torrent de la Fassina. Més peça de terra junt amb la casa de Cal Patxó dita Camp de la Casa, travessada pel camí carreter de les Cases Noves de Bellver a Vallformosa. Més cinc censos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada