La meva llista de blogs

divendres, 21 de maig del 2021

Sant Cugat Sesgarrigues al segle XX (VI)

1960

2 d'octubre. El secretari, Josep Via i Olivella demana una llicència de sis mesos per malaltia, es designa secretari accidental al que també ho és de la Granada, Josep Padullès i Palou.

 4 de desembre. Es comenten les queixes per insalubritat i perill que ofereix el dipòsit de llenya, palla i fems situat a la plaça de les Eres, s'acorda prohibit aquest dipòsit i la feina de batre.

 1961

9 d'abril. El projecte de reforma de la Casa Consistorial encara no és acabat. Posteriorment es tramitarà la inscripció de la Casa de la Vila en el Registre de la Propietat tot indicant que és de propietat municipal des de temps reculats però que no es té constància documental.

 4 de juny. S'acorda realitzar expedient de jubilació per incapacitat física al secretari titular, Josep Via i Olivella.

6 d'agost. S'aprova un pressupost extra de més de 75.000 pessetes per a la reforma de la Casa de la Vila.

1962

6 de gener. Es nomena nou agutzil a Josep Vidal i Orga, Joan Fiol i Baltà passa al servei d'enterraments.

4 de febrer. L'Ajuntament estudia el tema del local que havia estat del desaparegut Sindicat Agrícola Cooperatiu de Sant Cugat, local que la Hermandad Sindical posava a disposició de la corporació municipal en la seva administració.

Es comenta també l'interès per canviar les dates de celebració de la Festa Major.

10 de maig. Es nomenat nou alcalde en Josep Vendrell i Tetas.

3 de juny. Pren possessió com a nou secretari en Àngel Roman Pina.

2 de setembre. S'estudia el projecte d'obres de condicionament de la plaça de l'Església (oficialment anomenada «del Sagrado Corazón»).

8 de setembre. Mor en Josep Via i Olivella qui havia estat durant molts anys secretari de l'Ajuntament. El consistori paga un novenari de misses a la parròquia.

15 d'octubre. S'estudia la necessitat de fer un nou edifici per a situar-hi l'Escola, s'acorda sol.licitar a l'Estat la seva construcció i oferir un terreny municipal per a la seva ubicació.

1963

1 de febrer. Deixa la secretaria municipal Àngel Roman Fina.

7 d'abril. Es comenta l'estat ruïnós de l'Escola i la necessitat de traslladar-la. El rector ofereix els locals de la parròquia per tal de no aturar les classes. Durant tot el curs 1963-64 les classes es realitzaran al local parroquial i també durant el primer trimestre dels curs 1964-65. Era tan dolent l'estat de la Casa de la Vila que el 22 de novembre s'ha de tirar endavant un expedient parcial de ruïna de l'edifici.

15 de maig. Mor el secretari interí Vicente Tur Planella, el substitueix Ignasi Lluís Seguí Müller.

1964

2 de febrer. Es renoven diversos regidors. Es mantenen les comissions de Governació, Hisenda, Obres Públiques, Cultura i Esports i Festes.

23 de febrer. S'encarrega a la Diputació de Barcelona la confecció d'un pla general de clavegueram.

24 d'abril. D'acord amb el «Plan de Construcciones Escolares» per l'any 1965, l'Ajuntament proposa la construcció de dues escoles i dues cases pels mestres en base al sistema d'aportació o construcció directa de l'Estat amb l'aportació dels terrenys per part del municipi.

Es prepara el projecte d'urbanització de la plaça de l'Església i el projecte de sanejament de les Cases Roges.

20 de desembre. Entra com a secretari Nicolàs Pérez Machuca que substitueix el secretari provisional, Ignasi Lluís Seguí Müller

29 de desembre. Els alumnes poden tornar a l'Escola, situada altra vegada a l'edifici de l'Ajuntament després de les reparacions realitzades.

 

1965

21 de maig. S'inicien els treballs de clavegueram a les Cases Roges, els veïns s'ofereixen a pagar la resta de les obres per tal que aquestes s'acabin el més aviat possible.

 15 de desembre. S'acorda realitzar el pla general de clavegueram a tota la població.

1966

23 de març. Es rep la concessió de dues escoles i dos habitatges per als mestres, per tal d'acollir-lo l'Ajuntament acorda la compra d'un terreny a la partida del Pont, d'extensió 22 àrees i 44 centiàrees.

15 de juliol. Es concedeix autorització a la recentment creada Cooperativa Vinícola del Penedès per condicionar la intersecció de la carretera amb el camí que va del seu celler, situat al punt quilomètric 333'8 de la N-340, paratge conegut com a «Molí de Foc» en el terme de Sant Cugat Sesgarrigues.

24 de novembre. S'estudia el projecte de pavimentació general de la població.

1968

8 de febrer. S'acorda procedir a arreglar el carrer de Puigcigró.

6 de març. Malestar perquè encara no s'han iniciat les obres de l'escola.

14 de juliol. Es rep l'oferiment dels que havien estat socis i de la comissió liquidadora del Sindicat Agrícola Cooperatiu de l'edifici i terreny que havia estat propietat de l'entitat, en total uns mil metres quadrats.

30 d'agost. Autoritzen a l'alcalde per tal que l'edifici del Sindicat Agrícola Cooperatiu pugui ser inscrit a nom de l'Ajuntament.

20 de novembre. S'estudia el Pla General d'Ordenació del terme municipal.

1969

22 de gener. Es donen per rebudes les edificacions de la nova Escola, s'acorda procedir a arreglar una part del carrer de José Antonio.

10 d'abril. S'estan portant a terme les obres de clavegueram general, a la vegada per la brossa cal establir un sistema de recollida a domicili i un lloc per abocar-la; amb aquesta finalitat es compra un terreny que compleix el requisit d'aïllament i allunyament de la zona urbana per aplicar-lo a aquesta finalitat.

3 de juliol. La Societat Coral El Raïm celebra el seu cinquantè aniversari, amb aquest motiu s'acorda donar al carrer on té la seva seu la coral el nom de Josep Anselm Clavé i que consti en una làpida, també s'acorda pagar el primer premi que es concedirà en el Concurs Regional de Cors que se celebrarà amb motiu d'aquestes noces d'or de la entitat.

18 de setembre. Es connecta el clavegueram del carrer del Padró amb el de les Cases Roges.

Els habitatges pels mestres encara no s'havien realitzat i s'estudia la seva construcció.

 

 1970

1 d'abril. S'adjudiquen les obres de clavegueram.

 15 d'agost. S'aproven les obres de reparació i millora del Centre Cultural i Recreatiu.

 1971

9 de gener. Surt a concurs la primera part de les obres del Centre Cultural i Recreatiu.

 1972

24 de març. S'estudia l'adquisició d'un terreny on es pugui ubicar la zona esportiva per a la pràctica esportiva dels joves.

 Maig. Els veïns de les Cases Roges es queixen de la claveguera a la N-340 que ha estat suprimida, de forma que quan plou l'aigua passa per sobre de les voreres i entra a les cases.

 S'aprova la portada d'aigua a les Cases Roges, amb la instal.lació d'una font i de clavegueram a Puigcigró.

 1973

31 de gener. El rector ofereix terrenys, propietat de la parròquia per disposició testamentària d'Eulàlia Ollé, «l'Amell», per a ubicar-hi la pista esportiva, es té en compte que són prop de l'escola. L'Ajuntament decideix la compra.

 1974

24 de gener. Ha estat creat el Club de Futbol de Sant Cugat i l'Ajuntament cedeix gratuïtament el terreny esportiu al club com a camp de futbol.

 5 de maig. Es designat nou alcalde Jaume Massana Ferré.

 19 de maig. Ocupa la plaça de secretari Josep Campamà i Mayol.

 1975

11 de gener. S'acorda connectar a la xarxa de conducció d'aigua els vestuaris del camp d'esports.

1975

8 de febrer. S'acorda adquirir un pou a les Planes del Cantó per a fer-hi captació d'aigua.

 12 de juny. S'aproven uns terrenys per a realitzar-hi una pista poliesportiva.

 1976

S'estudien reparacions a la casa del mestre i treballs de nivellat del terreny de la pista esportiva.

 1977

12 de maig. S'obre un nou carrer al sud del casc urbà, paral.lel al carrer del Padró i que s'anomenarà carrer Pau Casals.

 10 de desembre. S'estudia una solució a l'abocador de la brossa, a Olèrdola o Avinyonet.

S'inicien les gestions per legalitzar el Centre Cultural i Recreatiu i realitzar-hi les necessàries obres d'adaptació.

 1978

S'aprova la urbanització del barri de Puigcigró.

1979

19 d'abril. Es reuneixen els senyors Joan Sangenís i Cortés, Llorenç Llenas i Querol, Sebastià Llopart i Coral i Jaume Martí i Bas, tots ells de la coalició Acció Municipal Democràtica, i Joan Escala Moyes i Carles Ollé i Boada, de la coalició Democràcia i Progrés, sense que hi pogués assistir Josep Maria Ferré i Parisi, d'aquesta mateixa coalició, tots ells regidors electes en les recents eleccions municipals. Acorden elegir com a nou alcalde Joan Sangenís i Cortés, i organitzar-se a través de les comissions de Governació, Hisenda, Obres, Sanitat i Cultura.

11 de maig. S'acorda el canvi del nom del municipi per la seva forma catalana.

Es cedeixen els baixos de l'Ajuntament per a ubicar-hi el proper curs el parvulari de l'Escola.

 8 de juny. S'acorda cegar definitivament el Pou Comú, del que se'n tenen referències des del 1493, estudiarà, però, la possibilitat que en faci una observació algun expert en arqueologia.

S'acorden diversos canvis de noms de carrers, així la plaça del Sagrat Cor tornarà a ser plaça de l'Església, el carrer del General Mola serà Àngel Guimerà, el de Fontanals serà de Milà i Fontanals, el de José Antonio serà carrer de la Pau, tot i que alguns regidors pensen que s'ha d'anomenar del Pou Comú; l'avinguda del Generalísimo Franco passarà a anomenar-se avinguda de Catalunya, tot i que alguns regidors pensen que seria millor carrer de les Eres o passeig de les Moreres; el carrer de Calvo Sotelo passarà a ser carrer del Pont, tot i que altres volien que es denominés Camí del Pont.

 22 de juny. Se situa de forma provisional el Museu de la població a una banda dels baixos de l'Ajuntament


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada