dissabte, 22 d’octubre de 2016

Els Castellers de Vilafranca fan ofrena a la Mare de Déu de FoixTarda de dimecres, un  xic nuvolada. A les set de la tarda l'espinguet de gralles i timbal trenca el silenci serè de la natura al camí que va al santuari de la Mare de Déu de Foix, el romànic monument encimbellat des del que la patrona del Penedès estén les seves benediccions sobre tota la plana penedesenca.

Els Castellers de Vilafranca s'adrecen al santuari, volen fer ofrena a la Mare de Déu del guardó de campions aconseguit a Tarragona el passat 2 d'octubre en el XXVI Concurs de Castells. A la porta de l'ermita romànica els reben els membres de l'Associació Cívica del Santuari de Santa Maria de Foix, autoritats del poble de Torrelles de Foix, així com el diaca del temple Mn. Genís Sans i encara amics i entusiastes de les arrels de la nostra terra.

El guardó tarragoní se situa als peus de la verge bruna penedesenca, una pregària d'acció de gràcies s'enlaira al cel. Com a símbols de sincer agraïment, els Castellers alcen torres i pilars, són a la porta del temple, acaba de caure la tarda. 

El paisatge, les imatges, l'entorn, el moment, les emocions. Tot sembla idíl·lic. Per unes hores la felicitat plana altra volta sobre tot el Penedès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada